1–5.6.2020 Dagläger för barn

OBS! Lägret är fullt men anmäl dig om du vill ha en köplats! Vi tar kontakt.

Inled sommarlovet med ett roligt dagläger!

Lägret ordnas i Evangeliska Centret den 1–5 juni 2020 (adress Korsholmsesplanaden 2, Vasa) och riktar sig till dig som är 6–ca 11 år. 
Det blir roligt och omväxlande program med bibelstunder, pyssel, lek, utfärder, picknick m.m. Dessutom får du varje dag välja mellan olika workshopar enligt eget intresse, t.ex. klättring, bakning och miniatyrbilbana!
Det egentliga lägerprogrammet pågår 9.30–16.00 men man kan vistas på lägerplatsen mellan 8.45 och 17 varje dag om man behöver. Lägret avslutas på fredag kl. 15.00 med en samling för föräldrar och vänner.
Lägret kostar 85 € för det första barnet. Följande syskon betalar 75 €. Enskilda dagar kostar 20 €. I priset ingår program, försäkring och mat.

Anmälan görs senast 17.5 via formuläret längst ner på sidan.

Mer info om dragare och workshopar m.m. hittar du längre ner på sidan. Om du har frågor, kontakta kurssekreterare@efo.fi, martin.sandberg@slef.fi eller tfn 010 327 1612.

OBS! Coronasituationen påverkar huruvida lägret kan hållas som planerat, men anmäl dig frimodigt! Vi följer med situationen och informerar om läget.

Välkommen!

Här kan du läsa mer om de olika workshoparna innan du bestämmer dig!

Vissa workshopar har begränsat antal deltagare. Deltagarna antas i den ordning de anmäler sig.

Batik med Susan Granberg
– Vi kommer att använda färgämne för att skapa härlig batik på tyg. Vi kommer att titta på såväl traditionella som moderna färgningsstilar. Vi övar på ett träningstyg för att lära oss olika designer och mönster, men du ta också med dig en egen produkt att färga, till exempel tygväskor eller en t-shirt. Tyget behöver vara av naturmaterial (t.ex. bomull) som färgen fastnar på.

Bygg lego på datorn med Martin Sandberg
– De flesta har byggt lego med riktiga byggklossar men har du byggt lego på datorn? Kom med och bygg lego virtuellt på datorn med hjälp av programmet Mecabricks. Här finns det massor med legobitar att välja mellan! Du får låta fantasin flöda och själv välja vad du bygger!

Redskapsbanamed lägerledarna
– Vi traskar till Vasa gymnasiums gymnastiksal och bygger en redskapsbana – eller kanske en djungel med lianer och farliga krokodiler! Vi får utlopp för en massa energi när vi klättrar i repen och svingar oss i ringarna.

Drama med Susan Granberg
– I dramaworkshopen börjar vi med dramaspel för att göra oss redo att gå in i våra roller. Vi kommer att öva in en liten pjäs i slutet av veckan som vi visar på avslutningssamlingen. Det är viktigt att anmäla sig till båda passen så vi får mer tid att träna.

Sport och bollspel med lägerledarna
– Vi går till närliggande park och leker och spelar fotboll, kodda och andra roliga bollspel med större och mindre allvar.

Animering med Britt Al-Busultan
– Vi använder oss av plastilinalera och appen Stop Motion Studio och skapar egna små filmer i grupper eller par. Det är bra om barnen har egen telefon att ladda ner appen till men det räcker om en per grupp har telefon. Den som väljer animering bör välja båda passen eftersom vi skapar figurerna under det första passet och filmar under det andra.

Klättring vid Wasa Up
– Vi går till Wasa Up i andra ändan av Strandgatan och klättrar på klätterväggarna som finns där – högt eller lågt! Utrustning finns på plats. Minst tio barn behöver delta för att programmet ska bli av.

Problemlösning med Tomas Lindén
– Tomas är mannen bakom ProblemBoden (www.sloyd.fi) på Brändö i Vasa – en butik full med mekaniska pussel, knep och knåp eller problemlösningsprylar från världens alla hörn. Kom med och bekanta dig med problemens fascinerande värld. Tillsammans försöker vi lösa Tomas problem. 

Science med Filippa Sandberg
– Science är det engelska ordet för vetenskap och är något som dyker upp i t.ex. fysik, kemi och omgivningslära. Här får du undersöka och experimentera, tänka och lära dig hur man upptäcker saker vetenskapligt!

Konst med Susan Granberg
– Här kommer vi att använda färg och collage. Vi målar vårt eget papper med olika mönster och texturer och sedan klipper vi sönder det för att skapa ett collagekonstverk. 

Miniatyrbilbana
– De ca 15 cm långa miniatyrbilarna accelererar snabbare än fullstora F1-bilar och kan komma upp i en hastighet på 150 km/h. Miniatyrbilbanan från VM 2018 finns nu i Roparnäs kyrka; en 8 filer bred och 45 meter lång bana. Kom med och prova på! https://yle.fi/uutiset/3-10461672

Plogging
– Plocka upp och jogga, det blir ”plogga”. Vi ger oss ut på strandpromenaden och rör på oss samtidigt som vi plockar skräp och gör en insats för miljön. Om vi har tur får vi ihop en liten slant från pantburkar vi hittar!

Bakning med lägerledarna
– Bakning är uppskattat av många – och att äta det bakade är uppskattat av alla! Vi bakar någonting smaskigt som vi sedan får äta under vår picknick eller under avslutningssamlingen för föräldrar.

Lego
– Lego är en tidlös klassiker! Kom och bygg med lego. Följ instruktionerna eller låta fantasin flöda.

OBS! Lägret är fullt men anmäl dig om du vill ha en köplats. Vi tar kontakt!

Kursanmälan Dagläger

 

Bekräfta