Kotouttaminen ruotsiksi

Kotouttaminen ruotsiksi

Kotouttamiskoulutukseen kuuluu vähintään 25 oppituntia/viikko, eli päivittäin 4–6 oppituntia. 20 oppituntia koostuu ruotsinkielestä ja yhteiskunta-aineista ja loput tunnit voit valita lukujärjestyksen vapaasti valittavista aineista. Suomenkielen opetus on rinnakkain ruotsin opetuksen kanssa.

Ruotsi, peruskurssi                      Tavoitetaso A2(B1)

Kurssi sinulle joka haluat oppia ruotsia alusta alkaen ja osaat jo latinalaiset aakkoset. Tavoitteena on että lukuvuoden lopussa osaat käyttää ruotsia arkipäivän tilanteissa, ymmärrät uutisten keskeisen sisällön ja pystyt ruotsinkielellä tuottamaan omia yksinkertaisia tekstejä.

Jos panostat opintoihisi ja opiskelet myös vapaa-ajallasi, voit keväällä osallistua Suomen kansalaisuuden edellyttämään yleiseen keskitason kielitutkintoon. Kielitutkinnon järjestäjä Vaasassa on Arbis tai Vamia.

Ruotsi, syventävä kurssi                 Tavoitetaso B1–B2

Kurssi sinulle joka jo hallitset perustiedot A2-tasolla ja haluat syventää kielitaitoasi tulevaa opiskelua tai työtä varten tai haluat suorittaa yleisen keskitason kielitutkinnon. Kielitutkinnon järjestäjä Vaasassa on Arbis tai Vamia.

Yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto         Peruskurssi

Saat perustietoa Suomesta jotta maahamme sopeutuminen sujuu helpommin.

Yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto          Syventävä kurssi

Saat syventävää tietoa Suomesta sekä valmiuksia jotka auttavat sinua vielä enemmän pääsemään osalliseksi yhteiskuntaan.

Suomi, peruskurssi                                           

Sinulle joka olet innostunut oppimaan maan molemmat kielet, jotta pystyt selviytymään myös suomeksi joka päiväisissä tilanteissa, ymmärrät kirjallisia ohjeita ja osaat itse tuottaa lyhyitä yksinkertaisia tekstejä.

Voit myös valita seuraavista aineista:

Tekstiiliaineet
Vapaata luovaa työtä
Urheilu
IT (peruskurssi)