Työelämän ruotsia

Työelämän ruotsia

Onko sinulla joko kotimaastasi tai Suomesta tutkinto ja tarvitset nyt ruotsia jotta voit hakea työtä? Tai ehkä sinulla on osa-aikatyö jonka voit yhdistää opiskeluun päivällä? Voit vaihto-ehtoisesti valita joko ainoastaan ruotsinopinnot (20 tuntia/viikko) tai sekä ruotsia että suomea (20 tuntia + 5 tuntia/viikko). Kieliopintoihin sisältyy myös Yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto-kurssi jossa käytetään paljon ruotsinkieltä.

Ruotsi, peruskurssi                      Tavoitetaso A2 (B1)

Sinulle joka haluat opiskella ruotsia alusta alkaen. Tavoitteena on että lukuvuoden lopussa pystyt kanssakäymiseen ruotsiksi jokapäiväisissä tilanteissa,ymmärrät uutisten keskeisen sisällön ja osaat tuottaa omia yksinkertaisia tekstejä ruotsiksi. Jos panostat opintoihin myös vapaa-ajallasi,voit keväällä osallistua Suomen kansalaisuuden edellyttämään keskitason yleiseen kielitutkintoon. Kielitutkinnon järjestäjä Vaasassa on Arbis tai Vamia.

Ruotsi, jatkokurssi             Tavoitetaso B1–B2

Sinulle jolla on jo A2-tason perustaidot ja haluat oppia vielä laajemmin ruotsinkieltä, joko tulevaisuuden opiskelua tai työtä varten tai haluat suorittaa yleisen kielitutkinnon keskitason. Kielitutkinnon järjestäjä Vaasassa on Arbis tai Vamia. Opintoihin sisältyy kahden viikon työharjoittelu työpaikalla.

Yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto          Peruskurssi

Saat perustietoa Suomesta jotta maahamme sopeutuminen sujuu helpommin.

Yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto               Syventävä kurssi

Saat syventävää tietoa Suomesta sekä valmiuksia jotka auttavat sinua vielä enemmän pääsemään osalliseksi yhteiskuntaan.

Suomi, lyhyt kurssi

Sinulle joka haluat johdatuksen suomenkieleen, jotta kanssakäyminen joka päiväisissä tilanteissa sujuu ja ymmärrät lyhyitä tekstejä.

Suomi, peruskurssi                                           

Sinulle joka olet innostunut oppimaan maan molemmat kielet, jotta pystyt selviytymään myös suomeksi joka päiväisissä tilanteissa, ymmärrät kirjallisia ohjeita ja osaat itse tuottaa lyhyitä yksinkertaisia tekstejä.

Voit myös valita seuraavista aineista:

Tekstiiliaineet
Vapaata luovaa työtä
Urheilu
IT